World of Warships Blitz Image
Metascore
77

Generally favorable reviews - based on 7 Critics What's this?

User Score
5.5

Mixed or average reviews- based on 4 Ratings

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
Stream On
Score distribution:
 1. Positive: 4 out of 7
 2. Negative: 0 out of 7
 1. Feb 20, 2018
  85
  World of Warships: Blitz is a mobile port that feels like a game made specifically with mobile in mind. It's one of the best looking and sounding games out there, and its tons of fun to boot.
 2. Jan 26, 2018
  80
  It's probably safe to say that World of Warships Blitz will appeal to a slightly smaller niche of mobile gamers than its tanking cousin, and that's okay. Not only is it a change of pace from tank battles that arguably place an even greater emphasis on player skill, it also offers a type of combat that you won't find in quite as many places on the App Store. If you try it out and find the battles to your liking, there's a good chance you'll be sticking around for the long haul.
 3. Jan 22, 2018
  80
  World of Warships Blitz is a game that is sure to entertain anyone who like World of Tanks Blitz, but is maybe wanting a little change in combat dynamics and scenery. It presents the same solid formula as Tanks, but with just enough changes so that it works for ships and the unique ways they fight, and it does so relatively well. Nothing about it is so wildly different that it will win over new fans though.
 4. Jan 31, 2018
  80
  World of Warships Blitz delivers a solid, slow-paced experience for all the warships fans out there.
 5. Jan 25, 2018
  71
  World of Warships Blitz is a well crafted naval combat MMO that is both easy to play and offers loads of options to unlock.
 6. Jan 30, 2018
  70
  World of Warships offers plenty for fans of nautical engagement, but the pace might be a bit too slow for others.
 7. CD-Action
  Apr 3, 2018
  70
  Just like World of Tanks Blitz, World of Warships Blitz is a compact version of the game we know. As such it’s an experience both very familiar and surprisingly fresh. [03/2018, p.70]
Score distribution:
 1. Positive: 2 out of 3
 2. Mixed: 0 out of 3
 3. Negative: 1 out of 3
 1. Sep 22, 2018
  9
  Is it perfect? No, but it is pretty darn good. The ships move realistically and historically, to a point, and it plays like you are in battle.Is it perfect? No, but it is pretty darn good. The ships move realistically and historically, to a point, and it plays like you are in battle. The tension is there. The game is crisp and keeps moving, the ships are graphically pleasing and accurate, and the competition is tough. Just be prepared to get sucked in and spend some money to get the upgrades you need as you rise in level...especially if you want a premium ship. This one is worth getting. Expand
 2. Mar 2, 2018
  8
  Létezik vajon olyan ember aki ne ismerné a nagysikerű Wargaming kiadó játékait? World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships? UtolsóLétezik vajon olyan ember aki ne ismerné a nagysikerű Wargaming kiadó játékait? World of Tanks, World of Warplanes, World of Warships? Utolsó címük 2015-ben jelent meg, amiben hatalmas csatahajókkal lövöldözhettük egymást, sokkolóan élethű látvánnyal és hangeffektekkel végigkísérve, nem is volt kérdés tehát, hogy hamarosan utoléri a sorsa és elkészül belőle a mobilos változat. Hölgyeim és Uraim, World of Warships Blitz …

  Jogos lehet mindenki félelme, miszerint vajon hogyan lehet egy olyan minőségi játékot mint a Warships átültetni mobilra, amikor a játékhoz igencsak izmos PC-re volt szükség ha a teljes, lagmentes élményre vágytunk. A kérdésre a válasz nagyon egyszerű; a mai világ telefonjai pont elég izmosak már ehhez, ez látszik is, mert a játék döbbenetesen gyönyörű és eddig még a lag szikrájával se sikerült találkoznom a csatározások során.

  A csatahajózás rejtelmeibe egy gyors, ámbátor meglepően tartalmas kis bemelegítéssel vezetnek minket, ahol mindent megtanulunk amire a későbbiek során szükségünk lesz. Külön érdekességnek számít, hogy igaz a játékot irányítani rendkívül egyszerű és intuitív módon működik minden, ahhoz hogy valóban profik legyünk és ne rohanjunk fejjel bele a csata közepébe, igencsak sok tapasztalatra lesz szükségünk. A rövid bemelegítés után kapunk pár próbameccset, amiket teljesítve már rögtön a többjátékos háború poklába dobnak minket. Itt sajnos könnyen lehet, hogy folyamatosan nálunk jóval tapasztaltabb játékosokkal fogunk találkozni, rengeteg olyan meccs lesz amit el fogunk veszíteni, de a lényeg hogy soha ne adjuk fel, mert ez a játék szerencsére nem a „paytowin” kategóriába tartozik, sokkal inkább a „paytoprogress”-be ami azért egy fokkal jobb. Tehát a pénzes csókák megtehetik hogy kedvenc hajójukat sokkal gyorsabban kimaxolják mint a náluk csóróbb játékosok. De a lényeg az, hogy pénztárca nyitogatás nélkül is mindent, de tényleg mindent meg tudunk szerezni a játékban, az egész csak idő kérdése.

  Sajnálatos módon az igencsak élvezetes sztori módot csak akkor tudjuk unlockolni, ha valamelyik hajónkkal elértük a megfelelő Tier számot, amit bizony csak sok-sok online meccs megnyerésével érhetünk el. Ha a hajónkat kilőtték, akkor sajnos visszakerülünk a lobby képernyőbe, de megtehetjük – és melegen ajánlom is – hogy a társainkat tovább nézzük inspektor módban. Ez azért nagyon hasznos dolog, mert rengeteget lehet tanulni a többiektől, hogyan manőverezzünk, kerüljük el a bajt, hogyan és mikor lőjük ki a torpedókat, mikor érdemes tölteni. A Word of Warships egy taktikai akciójáték, a hangsúly a taktikázáson van, természetesen ha szembejön egy nálunk sokkal erősebb és fejlettebb hajó, akkor esélyünk kb. a semmihez fog közelíteni, de kellő tapasztalattal és ésszel taktikázva fantasztikus dolgok tudnak ám történni.

  A játék prezentálása sokkolóan minőségi. A hajók grafikája, a fizika ahogyan mozognak, a tenger hullámzása és az ellenerő amit képvisel, a csatározások hangjai egészen elképesztőek. Az ember el se hiszi, hogy éppen a telefonját a kezében tartva játszhat ezzel a fantasztikus játékkal. Azt is meg kell említeni viszont, hogy ez bizony rétegjáték, nem az a típus amit manapság annyira szeretnek a fiatalok. Itt keményen meg kell dolgozni a fejlődésért, mert hiába veszed meg pénzért a legjobb hajót, ha nincsen elég tapasztalatod vele ahhoz hogy használd is. A legjobb hajót megvásárolva könnyen lehet hogy erősségben hozzá illő játékosokkal fog összedobni a játék, olyan emberekkel akik mögött több száz órányi játék van mire elérték azt a hajót amit te megvettél két perc alatt. Ez a tapasztalat viszont megvásárolhatatlan, tehát simán lehet hogy öt másodperc alatt kilőnek és nézheted ahogy a szép új megvásárolt hajód a tenger fenekére süllyed.

  A World of Warships mint minden hozzá hasonló cím a fejlődésről szól, nem csak a hajó minőségében, hanem te magad is fejlődsz, egyre jobb leszel, nem szabad feladni, meg kell dolgozni az eredményekért. Éppen ezért nem egy könnyű játék, nem az a fajta amit két kakálás között nyom az ember suttyomban az árnyékszéken ülve. Ez a játék megkövetel némi érettséget, hozzáállást és úgy gondolom hogy csak egy bizonyos korhatár után élvezhető, de persze kivételek mindig vannak. Aki szereti a kihívást, a szimulátor játékokat, az igazi csata hangulatát és hangjait, az mindenképpen szedje le, nem fogja megbánni. Aki viszont nem az még várjon vele ha lehetséges, mert attól még hogy neked nem megy a játék lehet jó!
  Expand
 3. Mar 2, 2019
  0
  Ive played this game a lot and I don't see ant way possible that it isn't rigged for certain people and against anyone who complains to themIve played this game a lot and I don't see ant way possible that it isn't rigged for certain people and against anyone who complains to them about it .
  Just ask anyone who has .
  Expand